Aureliana-Maria Anisie are 15 ani și este pianistă.

A terminat în iunie 2018 ciclul gimnazial la Colegiul de Artă

“Carmen Sylva” din Ploiești, secția pian.

Visul ei este să devină terapeut.

0740098200 – Adriana Anisie (mama)

Email: adinaanisie@yahoo.com

Aureliana-Maria poartă un corset nemțesc (2980 €) pentru a-și îndrepta coloana vertebrală, timp de 22 de ore zilnic. În orele rămase, zi de zi, face terapie Schroth Best Practice pentru păstrarea mobilității și reducerea durerilor paravertebrale. Din 6 în 6 săptămâni, doctorul recomandă modificarea/schimbarea corsetului. Fiecare vizită la doctor în Germania (Gensingen) reprezintă o victorie.

Împreună putem să o salvăm pe Aureliana-Maria!

Aureliana-Maria Anisie cântă la pian în cadrul “Olimpiadei de Interpretare Pianistică” – Faza Zonală – Pitești 2015. În această competiție a obținut premiul 1 și a fost la un pas de a ajunge la faza națională.

Ea suferă de o boală grea care îi strâmbă coloana pe zi ce trece. Este ca și cum ai stoarce un prosop ud. Vrea să lupte pentru viața ei pentru ca să se poată întoarce la școală și la o viață cât se poate de normală.

Până semestrul trecut, la școală uimea profesorii cu răspunsurile ei inteligente. Dumnezeu a dăruit-o cu o inteligență sclipitoare, are IQ 125. Era prima în grupa ei de vârstă. În clasa a-VI-a a avut media generală 10,00 cu toate că purta un corset incomod care îi provoca răni pe corp. În primul semestru din clasa a VII-a a avut media 9,86, în ciuda faptului că a lipsit două luni de la școală, pentru că a fost plecată la Târgu Mureș, luptând să-și salveze viața (și atunci purta un corset care îi rănea trupul).

Și-a dorit foarte mult să studieze pianul (fratele ei era deja remarcat, iar pianul devenise un prieten bun în casa noastră). În câțiva ani, având o ambiție nemărginită, a reușit să ia premiul I la Olimpiada de Interpretare Pianistică-Faza Zonală la Odorheiu-Secuiesc în 2014 și premiul I la Olimpiada de Interpretare Pianistică – Faza Zonală, la Pitești în anul 2015. În aceeași perioadă, în anul 2014, la Târgoviște a avut loc Concursul Național de Interpretare Pianistică “W.A.Mozart”, unde Aureliana-Maria a luat premiul al doilea.

Îi plăcea să picteze pe orice, inclusiv pe pereții din camera ei. Desenele ei ne bucură sufletele când le privim. Cânta îngerește, citea enorm și invăța la fel de ușor ca o pasăre în zbor. Se întreba de ce nu reușește să obțină 100 de puncte la Olimpiada de Interpretare Pianistică-Faza Zonală ca să poată pleca la Faza pe Țară. Acum știe de ce: trebuia mai întâi să câștige Olimpiada pentru Sănătatea ei.

Aureliana – Maria are scolioză idiopatică congenitală evolutivă gravă.

Din cauza evoluției galopante a acestei scolioze idiopatice grave, modificările structurale ale coloanei vertebrale determină dureri insuportabile în zonele cervico-toracale și toraco-lombare. Conform clasificării AUGMENTED LEHNERT-SCHROTH, Aureliana-Maria are o scolioză idiopatică de Tip 3 curburi, cu o curbură compensatorie în zona cervico-toracală (foarte dureroasă).

Încă este o fetiță care visează că se va face bine și se va intoarce la școală.

Desene realizate de Aureliana-Maria

Pentru mai multe informații, vă rugăm frumos să consultați și celelalte secțiuni, pe care le puteți accesa din partea de sus a acestei pagini.