Aureliana-Maria s-a întors a patra oară din Germania. Avem o victorie pentru care îi mulțumim lui Dumnezeu în numele Domnului nostru Iisus Hristos, pentru rugăciunile Maicii Domnului și ale tuturor sfinților. Coloana vertebrală s-a îndreptat în zona toracală 11 grade unghi Cobb, adică a scăzut gradația de la 62 de grade unghi Cobb la 51 de grade unghi Cobb. Pentru că s-a strâmbat coloana în zona lombară cu 4 grade, s-a realizat un nou corset tip Cheneau care îndreaptă zona lombară cu 13 grade (adică de la 47 de grade cât are fără corset, la 34 cu corset). Acest nou corset are 4 puncte de presiune în care acționează pentru îndreptare și pentru a fi folositor, trebuie purtat 22 h zilnic. În celelalte 2 ore, Aureliana-Maria face cu nădejde terapie Schroth Best Practice, sperând la un rezultat cât mai bun penrtru luna august, când este din nou așteptată de doctorul neamț la clinica din Germania. Săptămânal, sâmbăta , merge în București unde face 2 ședințe de terapie Schroth Best Practice sub atenta supaveghere a fizioterapeutului Marina Popescu. Noul corset o ajută să respire mai bine pe Aureliana-Maria, capacitatea vitală pulmonară crescând de la 52% fără corset la 60% cu corset. Am înaintat Ministerului Educației, în speță președintelui Comisiei de Evaluare Națională, prin Inspectoratul Județean Prahova, cerere prin care fetița să susțină probele de la Evaluarea Națională timp de 3 ore în loc de 2 ore, conform legii handicapului din România. În cazul nostru, probele de la Evaluarea Națională trebuie susținute întinsă pe pat pentru evitarea ortostatismului care provoacă dureri insuportabile. Fetița s-a obișnuit să scrie întinsă pat pe un suport. Bucuria muncii răsplătite reușește să îi diminueze durerile paravertebrale, mai ales cervicale. Sunt fericită că fiica mea a avut șansa să înceapă programul de terapie nemțească cu terapeuta Marina Popescu, iar rezultatele sunt spectaculoase.

Din păcate cariera pianistică a fetiței “momentan” rămâne doar un vis, ea dorind în clipa de față să facă școala acasă, urmând să se înscrie la profilul “Științele Naturii”. Visează să devină fizioterapeut ca să poată ajuta cu adevărat alți copii. Trăim în nădejde fiecare zi, sperând că Dumnezeu va îngădui clipa de mâine.

Mulțumim tuturor oamenilor inimoși care ne sunt alături și prin care Dumnezeu a făcut ca imposibilul să devină posibil !