Aureliana-Maria Anisie își dorește să se vindece!

Povestea noastră este cea a unei familii unite în jurul suferinței Aurelianei-Maria Anisie. Începând cu 2015, timp de 2 ani, Aureliana-Maria a purtat 4 corsete Tip Cheneau. Primele 2 au fost realizate la “Ortopedica” București în anul 2015-2016, din păcate copila strâmbându-se după aceea cu încă 27 de grade. În această perioadă a făcut înot, terapie cranio-sacrală și, bineînțeles, kinetoterapie, dar fără rezultate. Celelalte 2 corsete au fost realizate la Târgu-Mureș la “Ortoprofil”.

Cu toate că fetița a purtat corsetul 21h/22h și a făcut 2 ore de terapie după metoda Schroth la Târgu Mureș și acasă, au apărut dureri insuportabile în zona lombară și la nivel cervical. În această perioadă, capacitatea vitală pulmonară s-a redus cu peste 47%. Cercetând și alte păreri medicale, am sperat, conform spuselor doctorilor specialiști, că se va reface cu ajutorul terapiei Schroth Best Practice din Germania. 

Aureliana-Maria nu a mai putut merge la școală în semestrul al doilea din anul școlar 2016 – 2017, pentru că durerile ei erau foarte mari. Nu a mai putut sta pe scaun sau în picioare prea mult timp. De multe ori amețește când stă în ortostatism și are dureri în zona cervico-toracală și lombară care se periferalizează la nivelul membrelor superioare și inferioare (durerile curg pe mâini și picioare). Aureliana-Maria face terapie zilnică deoarece patologia sa prezintă o modificare transversală importantă. Această modificare a făcut să apară o gibozitate care măsoară 14 grade rotație la nivel toracal.

Coloana vertebrală a fetiței se strâmbă exact ca și cum ai stoarce un prosop.

Cu toate că această modificare tridimensioanală de multe ori o determină să se întindă în pat, nu uită să ne zâmbească, mai ales cand lângă ea vine Andrei, frățiorul ei cel mic, ca să iși împartă pâinica. 

Domnul Doctor Ștefan Mindea, neurochirurg în Constanța, ne-a sfătuit să plecăm în Germania la domnul Doctor Hans-Rudolf Weiß, inventatorul metodei The Schroth Best Practice.

Doamna Doctor Neurolog Cristina Moțoescu ne-a încurajat să plecăm în Germania pentru terapia Schroth Best Practice și pentru a purta corsetul special tip Cheneau. Întrucât scolioza fetiței este congenitală, nu ne putem lupta cu codul genetic prin operație. De asemenea, neurochirurgul Sorin Târnoveanu, de la Spitalul “Budimex” București, ne-a sfătuit să mergem în aceeași direcție întrucât creșterea fetiței nu s-a terminat, iar organele interne trebuie să se dezvolte armonios. În cazul Aurelianei-Maria, RISSER-ul, care reprezintă maturitatea osoasă, este la nivelul 3 din 5.

Datorită oamenilor care au fost aproape de fetița noastră și cărora niciodată nu o să le putem mulțumi îndeajuns, pe data de 18 iunie 2017,  Aureliana-Maria a ajuns în Germania la doctor. În urma unui control amănunțit, doctorul Weiß i-a realizat un corset special Tip Cheneau, care corectează unghiul cobb de la 62 de grade toracal la 50 de grade. După doar 2 zile, în care a purtat timp de 21h/22h corsetul cel nou și a făcut terapie Schroth Best Practice, starea ei de sănătate s-a îmbunătățit vizibil. A putut să facă lucruri firești: să se dea în leagăn, să se plimbe cu o tiroliană de copii în apropierea clinicii, să se simtă bine ca un copil normal în parc. A decolat din București spre Germania purtată într-un scaun cu rotile (ar fi fost imposibil să stea în picioare la coada care era formată pentru îmbarcare). Întrucât procedura cu scaun cu rotile nu a fost activată la întoarcere, a avut curajul să meargă, trăgând de bagajul ei, până la ieșirea din aeroport unde am așteptat-o cu un scaun cu rotile. Starea ei generală era vizibil îmbunătățită.

Dumnezeu ne zâmbește.

       Timpul acesta este hotărâtor pentru viața ei, deoarece trebuie să poarte corsetul foarte mult timp și să facă terapia Schroth Best Practice zilnic, 2 ore. Pe o scară de la 1 la 10, Aureliana-Maria are dureri de 7-8, uneori de 9-10, ele scăzând doar prin efectuarea zilnică a exercițiilor din Terapia Schroth Best Practice. Ea trebuie să învețe totul de la început. Învață să meargă, să respire, să stea pe scaun, să supraviețuiască durerilor pe care le are. Din 3 în 3 luni, cu ajutorul lui Dumnezeu și a oamenilor inimoși care vor dori să o ajute, va trebui să meargă în Germania pentru ajustarea corsetului sau schimbarea lui (în cazul creșterii în înălțime). Domnul doctor Weiß ne-a asigurat că în minim 3 ani putem spera la un rezultat bun. 

       Într-o zi, Aureliana-Maria ne-a zis că vrea să devină medic fizioterapeut ca să: „mângâi mame necăjite ca tine”. Iar de curând, m-a intrebat „mama, dacă am fost un copil cuminte, Dumnezeu face rezervări in Rai?”

       Mi-aș dori ca Dumnezeu să ne ajute să ne unim forțele și să îi arătăm Aurelianei-Maria că este înconjurată de multă iubire. Are nevoie să zâmbească. Aureliana-Maria își dorește să se simtă mai bine ca să se poate întoarce la o viață normală. Dacă vreți să fiți alături de Aureliana-Maria și să sperați împreună cu ea, să învățați că viața nu este atât de grea pe cât pare, vă așteptăm.

Vă mulțumim frumos!

Adriana Anisie, mama