Aureliana-Maria Anisie vrea să lupte pentru viața ei!

Povestea noastră este povestea unei familii unite în jurul suferinței grele a Aurelianei-Maria Anisie, un copil talentat, dar chinuit de o boală dură, care luptă cu toate puterile sale pentru normalitatea vieții de zi cu zi.

Începând cu 2015, timp de 2 ani, Aureliana-Maria a purtat 4 corsete Tip Cheneau. Primele 2 au fost realizate la “Ortopedica” București în anul 2015-2016, din păcate copila strâmbându-se după aceea cu încă 27 de grade. În această perioadă a făcut înot, terapie cranio-sacrală și, bineînțeles, kinetoterapie. Celelalte 2 corsete au fost realizate la Târgu-Mureș la “Ortoprofil”.

Cu toate că fetița a purtat corsetul 22h/24h și a făcut în celelalte 2 ore terapie după metoda Schroth la Târgu Mureș și acasă, au apărut dureri insuportabile în zona lombară și la nivel cervical. În această perioadă, capacitatea vitală pulmonară s-a redus cu peste 47%, dar noi am sperat, conform spuselor doctorilor specialiști, că se va reface cu ajutorul terapiei Schroth Best Practice din Germania.

Aureliana-Maria nu a mai putut merge la școală, în semestrul al doilea din anul școlar 2016 – 2017, pentru că durerile ei erau foarte mari. Nu a mai putut sta pe scaun sau în picioare prea mult timp. De multe ori amețește când stă în ortostatism și are dureri în zona cervico-toracală și lombară care se periferalizează la nivelul membrelor superioare și inferioare (durerile curg spre mâini și picioare). Aureliana-Maria luptă zilnic pentru viața ei deoarece patologia sa prezintă o modificare transversala importantă. Această modificare a făcut să apară o gibozitate care măsoară 14 grade rotație la nivel toracal.

Coloana vertebrală a fetiței se strâmbă exact ca și cum ai stoarce un prosop.

Cu toate că această modificare tridimensioanală de multe ori o țintuiește la pat, nu uită să ne zâmbească, mai ales cand lângă ea vine Andrei, frățiorul ei cel mic, ca să iși împartă pâinica. Ne hrănim din zâmbetul ei și primim forța de a ne lupta pentru ea mai departe.

Domnul Doctor Ștefan Mindea, neurochirurg în Constanța, ne-a sfătuit să plecăm în Germania la domnul Doctor Hans-Rudolf Weiß, inventatorul metodei The Schroth Best Practice.

Doamna Doctor Neurolog Cristina Moțoescu ne-a încurajat să plecăm în Germania pentru terapia Schroth Best Practice și pentru a purta corsetul special tip Cheneau. Întrucât scolioza fetiței este congenitală, nu ne putem lupta cu codul genetic prin operație. De asemenea, neurochirurgul Sorin Târnoveanu, de la Spitalul “Budimex” București, ne-a sfătuit să mergem în aceeași direcție întrucât creșterea fetiței nu s-a terminat, iar organele interne trebuie să se dezvolte armonios. În cazul Aurelianei-Maria, RISSER-ul, care reprezintă maturitatea osoasă, este la nivelul 3 din 5.

Datorită oamenilor care au plâns pentru fetița noastră și cărora niciodată nu o să le putem mulțumi îndeajuns, Aureliana-Maria și-a văzut visul cu ochii.

Pe data de 18 iunie 2017,  în urma unui control amănunțit, doctorul Weiß din Germania i-a realizat un corset special Tip Cheneau, care corectează unghiul cobb de la 62 de grade toracal la 50 de grade. După doar 2 zile, în care a purtat timp de 22h/24h corsetul cel nou și a făcut terapie Schroth Best Practice, starea ei de sănătate s-a îmbunătățit vizibil. A putut să facă lucruri firești: să se dea în leagăn, să se plimbe cu o tiroliană de copii în apropierea clinicii, să se simtă bine ca un copil normal în parc. A decolat din București spre Germania purtată într-un scaun cu rotile (ar fi fost imposibil să stea în picioare la coadă care era formată pentru îmbarcare). Întrucât procedura cu scaun cu rotile nu a fost activată la întoarcere, a avut curajul să meargă, trăgând de bagajul ei, până la ieșirea din aeroport unde am așteptat-o cu un scaun cu rotile. Starea ei generală era vizibil îmbunătățită.

Dumnezeu ne zâmbește.

       Anul acesta este un an hotărâtor pentru viața ei, deoarece trebuie să poarte corsetul 22h/24h și să facă terapia Schroth Best Practice zilnic, timp de 2 ore. Pe o scară de la 1 la 10, Aureliana-Maria are dureri de 7-8, uneori de 9-10, ele scăzând doar prin efectuarea zilnică a exercițiilor din Terapia Schroth Best Practice. În clipa de față, ea trebuie să învețe totul de la început,să lupte pentru viața ei. Învață să meargă, să respire, să stea pe scaun, să supraviețuiască durerilor pe care le are. Din 3 în 3 luni, cu ajutorul lui Dumnezeu și a oamenilor inimoși care vor dori să o ajute, va trebui să meargă în Germania pentru ajustarea corsetului sau schimbarea lui (în cazul creșterii în înălțime). Domnul doctor Weiß ne-a asigurat că în minim 3 ani putem spera la un rezultat bun. De fiecare dată, Aureliana-Maria are nevoie de aproximativ 3000 de euro (150 de euro fiecare modificare a corsetului, bilete de avion, transport, cazare, masă, terapie, vizită la doctor). Când domnul doctor hotărăște că este nevoie de alt corset, se mai adaugă 2980 de euro.

       Într-o zi, Aureliana-Maria ne-a zis că vrea să devină medic fizioterapeut ca să: „mângâi mame necăjite ca tine”. Iar de curând, m-a intrebat „mama, dacă am fost un copil cuminte, Dumnezeu face rezervări in Rai?”

       Mi-aș dori ca Dumnezeu să ne ajute să ne unim forțele și să îi arătăm Aurelianei-Maria că este înconjurată de multă iubire. Are nevoie să zâmbească. Aureliana-Maria își dorește să lupte pentru sănătatea ei ca să se poată întoarce la școală. Dacă vreți să fiți alături de noi și să sperați alături de noi, să învățați că viața nu este atât de grea pe cât pare, vă așteptăm cu bucurie.

Mii de mulțumiri că v-ați făcut timp să ne aflați crucea!

Adriana Anisie, mama